Blogg

Strid, fall och återuppstånden igen!

 

Efter snart ett års utmattning så är jag nu tillbaka igen! Det har varit ett kämpigt år! Hela livet har jag kämpat mot mig själv och min magkänsla, intuition. Jag trodde att jag hade kontrollen och att jag faktiskt mådde ganska bra. Sakta men säkert började jag att förstå att jag bara kapslade in alla mina känslor och gick på ständig autopilot.  Jag var livrädd för det kaos som fanns inom mig  och försökte in i det längsta stoppa huvudet i sanden och förtränga. Till slut gick det inte att hålla emot och lägga locket på den bubblande gryta med alla undertryckta känslor. Den kokte över med sådan fart, som ett vulkanutbrott med glödhet lava forsade det ut. Jag tappade fotfästet totalt och föll mot avgrunden. Äntligen tillät jag mig själv att falla och att ge upp. Det kändes förfärligt men samtidigt som en otrolig lättnad. Jag behövde inte kämpa emot mer, kunde helt enkelt inte. Kroppen var som förlamad och jag kunde inte tänka. Ropade på hjälp! Där låg jag naken och blottade mig själv. Totalt försvarslös och vilse. Kände mig som ett litet nyfött barn som såg ljuset för första gången. Jag såg människor som älskade mig och de hjälpte mig.  Sakta, sakta började jag att försöka röra på mig. Kom upp i krypande, var för ostadig och föll. Kröp igen och sedan försökte jag resa mig upp på benen.  Trots många fall så tog jag mig så småningom upp igen på båda benen. Med en kryckas hjälp tar jag mig nu fram på linkande ben. En bruten själ kan bli hel igen men det finns alltid kvar ett ärr som påminner oss om vår skörhet och sårbarhet. En lärdom som påminner oss om och hjälper oss fram i livet. Vilken fantastisk drivkraft, vilja och envishet det finns inom oss. Den vill jag använda och hjälpa andra att våga släppa taget och se vad livet kan ge oss om vi bara vågar..

 

Ur kaos föds så småningom bättre möjligheter till ett bra liv!

Höstkransar för både stora och små

Lycka är att göra sin egen höstkrans! Enligt min dotter är det "den bästa dagen i hennes liv" alltid då hon får vara med mig och pyssla. Att göra kransar eller andra dekorationer av naturmaterial är en rolig aktivitet för både vuxna och barn. Bara att plocka blommor, blad och naturmaterial kan vara ett äventyr. Packa med termos, några mackor och en filt och ge er ut i skog och mark. Så kan skattjakten börja! Löv, pinnar, kottar, bokollon, hasselnötter, ekollon, nypon, svampar, stenar m.m. allt går att använda. Det gäller bara att ha lite fantasi och att våga prova. Här har vi använt humlekottar, ulleternell och rådhusvin.

 

Barnyoga

Lek fram yogasagor med barnen!

 

Apan, bordet, spänna pilbågen, duvan, lejonet, tigern, krigaren och kamelen heter dessa yogapositionerna.

Tillsammans med barnen kan ni fantisera ihop en saga med olika yogarörelser. Kul för både stora och små!

 

Yoga ger barnet bättre balans, styrka, kroppsmedvetenhet och rörlighet. Dessutom främjar den matsmältningen, ger god sömn, minskar stress och lindrar huvudvärk. Ämnesomsättning, hormonsystem, immunförsvaret och lymfsystemet stärks vid regelbunden yogaövning. Barnet utvecklar och övar även upp finmotoriken, självkontroll samt tankeförmåga.

 

Nyfiken?

 

Anmäl intresse för en prova på lektion med ditt/dina barn!

 

 

Barn i balans

Förra helgen gick jag en utbildning som heter Barn i Balans. Det är en barnyogautbildning med Slowmotion och Dans. Den vänder sig till pedagoger inom förskola och skola upp till 12 år, ledare inom föreningslivet och föräldrar. En fantastisk utbildning som jag kommer att använda mig av som förälder men tänker även erbjuda kurser till privatpersoner, förskolor och skolor. Gå gärna in och läs mer om Barn i balans eller kontakta mig om du och ditt barn är nyfikna och vill prova på!

Blickfång!

Blickfång som placeras medvetet styr hur trädgården kommer att upplevas. Det lockar ögat att se något intressant, vackert och drar uppmärksamheten bort från något du vill dölja. Vackra blomstöd som vajar i vinden i form vallmokapsel. Snäckor i kompositmaterial är fina att ha i ett vattenbad eller i rabatten. Kopparkransen kan du ha som den är eller fylld med snäckor, stenar eller andra naturmaterial. Marschallhållare i form av en blomma. Detta är några av årets nyheter som finns att köpa av Madelenes Grönska. Trädgårdsprydnaderna finns även till försäljning på Stenestad Park.

 

www.stenestadpark.se

Stenestad Park

En oas på Söderåsen! Här känns det som om tiden står stilla. En plats för återhämtning och påfyllning av batteriet. Tystnaden är slående, endast ljud från naturen och en och annan traktor förstås. En plats med upplevelser för alla sinnen. Provsmaka frukt och bär, ta av skorna och upplev mossan, gräset, löven. Njut av vackra blommor, grönskan och artrikedomen av insekter och djur.

 

Nu öppnar de för säsongen, Stenestad Park. www.stenestadpark.se

Söndag den 1 maj kl 11-17

 

I stallet finns gårdens egna delikatesser såsom sylt och marmelad samt trädgårdsprydnader till försäljning. Här ligger även cafeét med svärmor Karin berömda kakbuffé.

 

Välkomna!

Favoritblomma?

Får ofta frågan: Vilken är din favoritblomma?

 

Vitsippa!

 

Finns det något vackrare än en bokskog fylld med vitsippor, speciellt då bokens skira löv börjar titta fram. Ju enklare desto vackrare tycker jag. Naturen ger mig kraft, energi, livsglädje och inspiration. Tror att jag lyckats förmedla denna till min dotter också. Vad tror ni?

Äntligen vår!

Äntligen har solen kommit och blommorna börjar titta fram.

Fototryck

Hej!

 

Om ni tycker att fotografierna på hemsidan är fina så går det att beställa dem som både fototryck och tavlor från Society6 eller Fine art europe.

Uppdaterad hemsida!

Nu är den nya hemsidan på plats, mer nytt kommer så titta förbi då och då och se vad som händer.

 

/Madelene